010 - 427 81 77 info@oproepcentrale.nl

De OproepCentrale koppelt vrijwilligers aan thuiswonende mensen met behoefte aan sociaal contact.

Waarom de OproepCentrale?

Wij zijn er niet niet alleen voor onze cliënten, maar ook voor hun mantelzorgers.

Match op maat: Wij koppelen op basis van behoeften en wensen. 

Vrijwilligers krijgen begeleiding. 

Wat wij doen

De OproepCentrale zoekt maatjes voor ouderen en (jong)volwassenen die thuiswonen. Onze vrijwilligers zijn actief in Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Spijkenisse.

 

Voor cliënten

rond2

De OproepCentrale is er voor thuiswonenden: ouderen, maar ook voor (jong) volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijk beperking.

Wil jij meer sociaal contact?
Wij matchen je aan een maatje, waarmee je samen iets kunt ondernemen of die bij je thuis langs komt voor een gezellig praatje. Zo krijg je meer sociaal contact en is er voor je eventuele mantelzorger ook wat tijd voor zichzelf.

Hoe werkt het?

stroomschema kennismaking vrijwilliger en cliënt

Voor vrijwilligers

rond1

Als vrijwilliger ben je een maatje van een cliënt. Je zorgt voor sociaal contact, gezelligheid of onderneemt iets leuks samen. Je doet de cliënt hiermee een groot plezier en geeft de mantelzorger tijd voor zichzelf. Je neemt geen zorgtaken over.

De bedoeling is dat je met regelmaat, bijvoorbeeld eens in de twee weken, afspreekt.

 

Aanmelden of meer weten?

Ben je geïnteresseerd in wat de OproepCentrale voor jou kan doen of wat jij voor de OproepCentrale kunt betekenen? Met dit formulier kun je aanmelden of informatie opvragen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

* Na het invullen van deze aanmelding, nemen we contact met je op.

BVO

De Begeleidende Vervoerservice OproepCentrale (BVO) regelt vervoer en begeleiding voor mensen die dit zelf niet meer kunnen. Bijvoorbeeld voor een bezoek aan de dokter of het ziekenhuis.

Nieuws

Jubilerende vrijwilligers OproepCentrale bedankt

Op dinsdag 23 april jl. zette De OproepCentrale zijn jubilerende vrijwilligers in het zonnetje.  Deze vrijwilligers zetten zich al 5, 10, 15 of 20 jaar in voor thuiswonende jongeren en ouderen met behoefte aan sociaal contact. Traditiegetrouw organiseerde De...

Vrijwilligers OproepCentrale vieren 35-jarig bestaan

De OproepCentrale bestaat dit jaar 35 jaar! Om dat te vieren, hebben de coördinatoren van de OproepCentrale op vrijdag 3 november jl. een heuse Casino avond georganiseerd voor hun vrijwilligers uit Vlaardingen, Schiedam, Maassluis en Spijkenisse. Er was van alles te...

Direct contact

Bel onze coördinatoren op 010 – 427 81 77 of stuur een e-mail.

 

©OproepCentrale 2024

Download de folder

Lees alles nog eens rustig na in onze folder. Download folder